Cresterea Masei Musculare Promotii Concentrate Proteice Aminoacizi Creatina Glutamina Vitamine si Minerale Stimulatoare Testosteron Arderea Grasimilor Energizante/Oxid nitric Batoane Proteice Ligamente-Articulatii Accesorii produse de igiena si curatenie
6sluvjh6p4 Spank Me Films http://spankmefilms.blogspot.com/

Glutamina » Glutamina

Glutamina Nutritech


Click pe imagine pentru marire
PRET:
Gramaj Pret Stoc
100 g 30 leipe stoc

Toate preturile afisate contin TVA

Comanda

Acest produs nu se afla in cosul dvs. de cumparaturi.
Detalii

100% PURE GLUTAMINE
Glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism, cea mai mare parte a lui fiind stocata in muschi, dar se gaseste si in creier, plamani, sange si ficat. Este un aminoacid neesential, pentru ca poate fi produs in organism din alt aminoacid, acidul glutamic, insa poate fi considerat un aminoacid conditional esential, pentru ca in perioadele de stres (cum este si antrenamentul intens), organismul nu poate face fata numai prin sinteza proprie. Celulele intestinului subtire, celulele renale si cele ale sistemului imunitar sunt mari consumatoare de glutamina, pe care o folosesc ca substrat energetic.

Suplimentele cu glutamina in sport se recomanda pentru ca s-a constatat ca aceasta substanta previne catabolizarea masei musculare, amplifica sinteza de proteine, mareste depozitele de glicogen, ajuta la refacerea dupa efort si stimuleaza functia sistemului imunitar. In conditii de stres metabolic se constata o scadere a nivelului de glutamina plasmatica. In timpul antrenamentelor intense, muschii elibereaza glutamina in fluxul de sange, producandu-se o scadere a rezervelor de glutamina cu pana la 35%. In aceasta situatie muschii scheletici intra in stare catabolica, ceea ce inseamna ca proteinele musculare vor fi degradate (o explicatie secundara a acestui proces este nevoia de a oferi glutamina celorlalte celule ale organismului).

Desi glutamina se obtine si din alimente, pentru un culturist este foarte important ca muschii lui sa primeasca acest aminoacid in doze mari pentru a fi eficienta. Pentru multitudinea de efecte pozitive pe care le are glutamina in refacerea si cresterea musculara aceasta nu trebuie sa lipseasca in momentele cheie ale zilei din "meniul" unui culturist serios. Atat barbatii cat si femeile care practica culturismul pot ajunge usor la supraantrenament. O data ce un sportiv a pasit in zona supraantrenamentului tot efortul si munca sa vor fi in zadar. Un motiv des intalnit pentru care ajungeti la supra antrenament este lipsa de glutamina din celulele musculare. Studiile stiintifice au aratat ca dupa o sedinta de antrenament nivelul de glutamina are nevoie de 24 de ore ca sa se refaca la starea de dinaintea antrenamentului. Cel mai eficient mod de a stimula cresterea musculara si evitarea supraantrenamentului este administrarea de glutamina, timpul de refacere fiind cu mult mai scurt.
O doza este echivalenta unei lingurite (5g ), si se poate administra mixata in apa sau sucuri sau se adauga la bauturi proteice. Cei ce ridica greutati pentru a stimula muschii sa creasca trebuie sa ia in considerare glutamina ca un aminoacid "conditional esential" pentru ca acest tip de efort fizic obliga corpul sa foloseasca in cantitati mari glutamina.
De aceea, glutamina este cel mai bun aminoacid individual pentru culturisti.
Mod de administrare :
Este indicata folosirea glutaminei inainte de antrenament, crescand nivelul acesteia in celulele musculare.
Al doilea moment foarte important este dupa antrenament, cand incepe refacerea si cresterea musculara.